• Laura Lindblad

Smuk og simpel kunst


Kunstneren Arno Bruse er her blevet inspireret af både Mondrian og Haring.


Betagende kunst behøver ikke være flerdimensionelt og fyldt med små detaljer. Nogle gange er det smukkeste ligeledes det mest simple. Jeg vil her give et bud på fire kunstnere, jeg mener mestre det simple. De kan ligeledes bruges som inspiration, da deres værker ikke er helt umulige at rekreere.


James Goldcrown #bleedinghearts


Street art kunstneren, James, Goldcrown, er kendt for sine mange hjerter. Goldcrown er nyere indenfor kunstverdenen. Han har forhen arbejdet med fotografi og dokumentarer, men i 2015 blev han kendt for sit hjertemønster, der ikke kræver andet end spraydåser i forskellige farver. Og da han udstillede til Miami Basel, blev hans værker udsolgt på blot to timer. Instagram har været stor grund til Goldcrowns succes, da han maler sine hjerter på diverse bymure, der danner det den perfekte baggrund for et Instagrampost, og netop dette har mange influencers benyttet sig af.


Piet Mondrian Komposition i rødt, gult og blåt


Den hollandske maler, Piet Mondrian, spillede en stor rolle indenfor konkretisme, altså den nonfigurative kunst. Det var efter et ophold i Paris fra 1912 til 1914, at Piet Mondrian blev inspireret af kubismen og kom op med sin karakteristiske værker, der består af sorte streger og flader i de primære farver. Mondrians sidste leveår blev tilbragt i New York, hvor storbyen inspireret ham til en mere dynamisk stil.


Yves Klein Monopink (MP 16), Monogold (MG 17), Monoblue (IKB 75) 1960


Yves Klein begyndte at male i 1942, men det var først efter, han havde slået sig ned i Paris i 1954, at han begyndte at male monokrome værker, som er det, han er mest kendt for. Klein koncentrerede sig primært om den blå farve, som han kaldte International Klein Blue. Denne farve tog han patent på i 1960. Den blev en del af hans malerier, skulpturer og endda også hans performances. Efter lidt tid dannede Klein en treenighed af farver, hvor han tilføjede guld og rød til hans karakteriske blå.


Keith Haring


Den amerikanske popkunstner arbejdede med street art såvel som tryk. Keith Haring studerede grafisk design, hvor hans inspiration til de simple stregtegninger muligvis er kommet fra. Han er kendt for sine simple figurer i ekspressive farver. Harring flyttede fra Pennsylvania til New York i slutningen af 1970’erne. Her blev han venner med kunstnerne Andy Warhol og Jean-Michel Basquiat. Keith Haring døde desværre allerede i en alder af 31 af aids, men nåede trods dette at blive en anerkendt kunstner, der i dag hænger på et hav af museer verden over.


95 views0 comments

*NEW WEBSITE LAUNCHING AUTUMN 2021*
MORE COUNTRIES. MORE CITIES. MORE ARTISTS. MORE 
ART EXPERIENCES!

STAY TUNED AND LIKE US ON FACEBOOK FOR ANNOUNCEMENTS

JOIN OUR COMMUNITY AND BE THE FIRST TO HEAR ABOUT ARTNSIPS UPCOMING EVENTS NEAR YOU!

© 2021 ARTNSIPS Events All Rights Reserved. Terms & Conditions. Business Registration Number in Denmark (CVR): 37566934. Contact Information: INFO@ARTNSIPS.COM