• Laura Lindblad

Kort og godt om Andy Warhol

Updated: May 11, 2020


Andy Warhol, født Andrew Warhola, var en populær kunstner indenfor pop art. Denne kunstform får stor inspiration fra medierne og samfundets populærkultur. Dernæst benytter den sig også at grafiske elementer, og gentagelser af motiver. Pop art blev udbredt i 1960’erne, og sammen med Andy Warhol er kunstnere som Roy Lichtenstein og Robert Rauschenberg ligeledes kendte navne indenfor pop art.


For Andy Warhol er det især gentagelserne af masseprodukter, som Campbell suppedåsen og Coca Cola Dåsen. Men ligeledes af berømtheder, som Marilyn Monroe, der må siges at være et af hans mest kendte værker. Andy Warhol gik senere over til at få trykt sine værker på silke, som der altså var andre, der gjorde for ham. Dette var for at komme tættere på alt den masseproduktion, der foregik på fabrikkerne.

Man kan lære at lave dette Andy Warhol-inspireret værk til ARTNSIPS' event d. 17 marts


Warhol sagde følgende om pop art: "once you 'got' pop, you could never see a sign the same way again. And once you thought pop, you could never see America the same way again." Hvad han mener med dette, er at man i pop art bruger hverdagsprodukter samt medier og reklamer, som alle er ting, der er omkring os hele tiden. Det var derfor svært for ham, at slå denne tankegang fra.


Udover sit pop art lavede Andy Warhol også performancekunst, film og videoinstallationer. På trods af dette, var han mest kendt for sin pop art, og han værk ‘eight elvises’ blev solgt for $100 millioner i 2008, hvilket gør det til et af de mest værdifulde malerier i kuntshistorien. Warhol blev færdig med sin kunstbachelor i 1949, og flyttede derefter til New York, hvor han ligeledes droppede det sidste ‘a’ i sit navn, så det blev til, hvad vi kender i dag, nemlig Andy Warhol.

'Eight Elvises'


i 1964 åbnede Warhol sit eget studio ved navn ‘The Factory’. Det var et gammelt lager, som Andy Warhol valgte at male sølv. Stedet blev hurtigt fyldt med berømtheder og andre kulturelle personligheder. Eksempelvis hang musikeren Lou Reed en del ud i ‘The Factory’, hvortil han skrev sangen ‘Walk on the Wild Side’, der handler om de mennesker, han mødte her. Andy Warhol var desuden også manager for bandet ‘The Velvet Underground’ i denne tid.

Andy Warhol i sit studie 'The Factory'


I 1968 blev Warhol skudt af Valerie Solanas - forfatter og feminist. Solanas havde tidligere været med i en af Warhols film, og er efter sigende blevet sur, da Warhol nægtede at bruge et manuskript, hun havde skrevet. Selvom Andy Warhol fik voldsomme skader af dette, døde han ikke før 1987, som 58årig grundet sygdom.


425 views0 comments

*NEW WEBSITE LAUNCHING AUTUMN 2021*
MORE COUNTRIES. MORE CITIES. MORE ARTISTS. MORE 
ART EXPERIENCES!

STAY TUNED AND LIKE US ON FACEBOOK FOR ANNOUNCEMENTS

JOIN OUR COMMUNITY AND BE THE FIRST TO HEAR ABOUT ARTNSIPS UPCOMING EVENTS NEAR YOU!

© 2021 ARTNSIPS Events All Rights Reserved. Terms & Conditions. Business Registration Number in Denmark (CVR): 37566934. Contact Information: INFO@ARTNSIPS.COM